Stan Wawrinka Getty
NOS Sport Tennis

Federer en Djokovic komen niet naar Ahoy, Wawrinka wel

Toernooidirecteur Richard Krajicek is er niet in geslaagd titelhouder Roger Federer of Novak Djokovic vast te leggen voor de komende editie van het ABN Amro-toernooi in Ahoy. Zijn hoofddoel is een zo breed mogelijk deelnemersveld neer te zetten.

In dat kader kan Stan Wawrinka - de winnaar van 2015 - wel worden toegevoegd aan de deelnemerslijst, waarop al namen stonden als Alexander Zverev, Marin Cilic, Kei Nishikori, Grigor Dimitrov, Nick Kyrgios, Stefanos Tsitsipas en Hyeon Chung.

"Het is de speler met misschien wel de mooiste backhand van de wereld", zegt Krajicek over Wawrinka. De Zwitserse drievoudig grandslamkampioen - nu de nummer 66 van de wereld - is op de weg terug na een jaar vol blessureleed.

"Met Zverev hebben we iemand uit de topvijf en met Cilic en Nishikori nog twee man uit de toptien. Op 31 december maken we het volledige spelersveld bekend, maar daar zit verder niemand meer uit de toptien bij", aldus Krajicek.

De Grote Vier

Dus geen Federer of Djokovic in Rotterdam. Zij hebben bedankt voor de uitnodiging. Maar ook geen Rafael Nadal of Andy Murray. Beide spelers zijn nog geblesseerd en daarom liepen de gesprekken op niks uit. Het risico op een afmelding werd te groot.

Spelers die niet op de lijst staan, kunnen na 31 december nog wel een wildcard aanvragen. Zoals Federer vorig jaar een week voor de start van het toernooi deed. Hij wilde toch naar Rotterdam komen om nummer een van de wereld te worden. Daar slaagde hij ook in.

Zo'n meevaller komt zelden voor, maar wellicht dat Nadal of Murray in februari een extra toernooi wil spelen als ze niet op tijd fit zijn voor de Australian Open in januari.

Het ABN Amro-toernooi is in Ahoy van 9 tot en met 17 februari.

STER reclame