Roy Donders in zijn winkel ANP

De kledingwinkel van Roy Donders is failliet. De ondernemer, bekend van de realityserie Roy Donders: Stylist van het Zuiden, heeft zelf het faillissement van Rojami's aangevraagd en vanochtend heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant dit goedgekeurd, bevestigt een woordvoerder van de rechtbank.

Het faillissement valt de 27-jarige Brabander zwaar. "Mijn hele ziel en zaligheid zit in die winkel, jaren van mijn leven en dat van mijn familie zitten erin", zegt hij tegen De Telegraaf. "Ik weet het allemaal niet, mijn succes lijkt ook mijn ondergang te zijn geworden."

Volgens Donders zijn de hoge kosten van de zaak de oorzaak van het faillissement. Na de verhuizing van een Tilburgse buitenwijk naar het centrum liepen de huur- en personeelskosten hoog op.

"Als ik vroeger door het Tilburgse centrum liep, dan dacht ik altijd: hier wil ik later een winkel. Die droom is uitgekomen, maar eigenlijk in een tijd dat het alleen maar moeilijker werd om een winkel te hebben op zo'n duur punt. Steeds meer winkelpanden, waar toch bekende zaken zaten, staan inmiddels leeg en ook ons viel het allemaal steeds zwaarder", zegt Donders.

Donders werd in 2013 bekend door zijn eigen realityserie bij RTL. De huispakken die Donders in de serie verkocht, werden populair. Uiteindelijk mocht de stylist voor een WK-actie in 2014 ook een huispak voor een grote supermarkt ontwerpen: het juichpak.

Donders is niet persoonlijk failliet: hij verdient ook nog aan zijn optredens als zanger.

STER reclame