Hirving Lozano viert de 1-0 ANP

PSV wil via Mexico het Amerikaanse continent veroveren

tijd van publicatie

Landskampioen PSV wil nauwer gaan samenwerken met Mexico en de omringende landen in Latijns-Amerika. De club uit Eindhoven wil daarmee inspelen op de populariteit van het Mexicaanse talent Hirving Lozano. "Maar de band tussen ons en Mexico gaat verder dan de spelers van het moment", stelt algemeen directeur Toon Gerbrands.

Oud-spelers Carlos Salcido en Francisco Rodríguez, beiden Mexicanen, gaan een prominente rol spelen bij het verstevigen van de relatie tussen PSV en het Latijns-Amerikaanse land. Zij zijn benoemd tot ambassadeurs van de club in Mexico.

PSV schrijft op zijn website dat "oriënterende bezoeken en een gedegen onderzoek naar de populariteit van PSV in Latijns-Amerika" aan de basis liggen van de keuze.

Kantoor in Mexico

Commercieel directeur Frans Janssen: "Het is duidelijk dat we daar ter plaatse zelf aanwezig moeten zijn om die belangstelling in PSV commercieel te vermarkten. Dat staat voor ons vast. Hoe we dat exact invullen bepalen we op korte termijn, maar dat er een PSV-dependance in Mexico komt, dat is zeker."

Janssen en technisch manager John de Jong brachten onlangs een bezoek aan de topclub Chivas Guadelajara en kregen een warm welkom. "Ze hebben ons duidelijk gemaakt dat ze heel graag een vorm van samenwerking op willen tuigen", zegt Janssen. "Daar staan we voor open. Chivas is een enorme club in een voor ons hele interessante regio. En die regio doorbreekt grenzen, want ook in de VS zijn zij een topclub."

Trip naar VS en Mexico

Direct na het lopende seizoen zal PSV voor een trip naar Amerika en waarschijnlijk ook Mexico vertrekken. Janssen: "Als wij klaar zijn, zijn in Mexico de play-offs bezig. Dat maakt het lastig om nu te zeggen waar we heen gaan, maar ik heb inmiddels wel dertig aanvragen op mijn bureau liggen. Ook dat is een concreet signaal dat PSV voor veel Mexicanen een tweede liefde is. En dat is wederzijds."

De Mexicaanse middenvelder Andrès Guardado speelde tussen 2014 en 2017 voor PSV ANP

STER Reclame