Luka Modric met ded gouden bal EPA

Modric wint ook de Gouden Bal

tijd van publicatie

Luka Modric heeft de Gouden Bal gewonnen, de prijs die hoort bij de beste voetballer van de wereld. De verkiezing van het blad France Football werd de afgelopen tien jaar vijf keer gewonnen door Lionel Messi en ook vijf keer door Cristiano Ronaldo.

Modric schitterde, in tegenstelling tot Messi en Ronaldo, op het wereldkampioenschap in Rusland namens Kroatië. De Kroaten verloren de finale van Frankrijk. Cristiano Ronaldo eindigde in de verkiezing als tweede, Antoine Griezmann als derde. Lionel Messi bleef achter Kylian Mbappé steken op de vijfde plaats.

De Gouden Bal wordt sinds 1956 uitgereikt en de keus wordt gemaakt door internationale journalisten. De wereldvoetbalbond FIFA heeft sinds 2015 een eigen verkiezing om de beste voetballer van de wereld aan te wijzen, ook die werd eerder dit jaar gewonnen door de 33-jarige middenvelder van Real Madrid. Met die ploeg won hij ook de Champions League in 2018.

Mbappé wint talentenprijs

Mbappé (19) won de eerste Kopa Trophy, de Gouden Bal voor talenten. Naast de Gouden Bal werd dit jaar ook voor het eerst een prijs voor talenten uitgereikt, Ritsu Doan (FC Groningen) en Justin Kluivert (AS Roma) waren ook genomineerd.

Ook het vrouwenvoetbal beleefde de primeur van de Gouden Bal. De eerste winnares was de Noorse Ada Hegerberg, speelster van Olympique Lyon. Lieke Martens bleef steken op de elfde plaats.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Modric wint Gouden Bal
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame