Alleskunner Shiffrin slaat nu ook toe op de Super G Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mikaela Shiffrin heeft voor het eerst in haar skicarrière een wereldbekerwedstrijd op de Super G gewonnen. De 23-jarige Amerikaanse heeft daarmee in alle vijf disciplines van het alpineskiën (afdaling, Super G, reuzenslalom, slalom en de combinatie) een zege geboekt in het wereldbekercircuit..

Shiffrin troefde op de recent tot 'Lake Lindsey Way' omgetoverde piste in Lake Louise de Noorse Ragnhild Mowinckel en de Duitse Viktoria Rebensburg af.

Met haar Super G-overwinning schaarde de alleskunner zich in het rijtje bij haar landgenote Lindsey Vonn, de Zweedsen Pernilla Wiberg en Anja Pärson, de Kroatische Janica Kostelic en de Oostenrijkse skiesters Petra Kronberger en Tina Maze, die eveneens in alle disciplines minstens één keer de beste waren.

Mikaela Shiffrin in actie op de Super G AFP

Shiffrin maakte als 15-jarige haar WB-debuut en werd op de technische nummers al snel de maat der dingen. Sinds vorig seizoen laat ze zich steeds vaker ook op de snellere nummers gelden. Het bracht haar op tot nu toe 46 triomfen op wereldbekerniveau.

Luitz en Tumler stunten

Stefan Luitz won in Beaver Creek de eerste reuzenslalom van het wereldbekerseizoen. De 26-jarige Duitser bleef verrassend de Oostenrijkse olympisch kampioen Marcel Hirscher voor.

Een uitgelaten Stefan Luitz na zijn overwinning in Beaver Creek AFP

Luitz haalde in het WB-circuit al acht keer het podium, maar stond vorig seizoen buitenspel door een kruisbandblessure. Bij zijn eerste rentree, een slalom in Levi, haalde hij de finish niet, maar in zijn tweede wedstrijd pakte hij meteen zijn eerste wereldbekerzege.

Minstens zo opzienbarend was de derde plaats van Thomas Tumler. De Zwitser was nooit hoger geëindigd dan een 26ste plaats en klokte in de eerste run de 21ste tijd. In de tweede was hij echter minimaal 1,5 seconde sneller dan alle toppers.

STER reclame