Koen Laureij Fotografie & Film

De politie in Utrecht is op zoek naar de verdachte van een schietpartij. Getuigen hebben tegen de politie gezegd dat "een mogelijke verdachte" verkleed was als Zwarte Piet.

De schietpartij vond plaats in de Rietstraat in de wijk Ondiep. Volgens buurtbewoners zat het slachtoffer in een auto toen hij onder vuur genomen werd. De bestuurder zou aan een arm gewond zijn geraakt.

De auto met het kogelgat in de voorruit Koen Laureij Fotografie & Film

Een bewoonster van de straat vertelt aan RTV Utrecht dat het slachtoffer opeens voor haar deur stond. "Hij had een bebloede hand", zegt ze. De man was volgens haar goed aanspreekbaar en vroeg haar de politie te bellen.

"Hij vertelde de politie dat een zwart busje stopte naast zijn auto. De schuifdeur ging open en er kwam een persoon verkleed als Zwarte Piet uit." Deze persoon zou één of meerdere schoten gelost hebben. Daarna ging het busje ervandoor.

Volgens de politie ging het om een Volkswagen Transporter. Dit busje is even later gevonden op de Schutstraat en door de politie meegenomen voor onderzoek. In de omgeving wordt onderzoek gedaan.

Boven de wijk vloog vanmiddag urenlang een helikopter die meehielp bij de zoektocht naar de dader(s). De politie laat weten dat nog niemand is aangehouden.

STER reclame