Doelpuntenmakers Alexandre Lacazette (links) en Pierre-Emerick Aubameyang

Arsenal komt dip te boven en klopt aartsrivaal Tottenham

Noord-Londen is - voorlopig - rood. Arsenal toonde zich zondag te sterk in de 'North London Derby' tegen aartsrivaal Tottenham Hotspur en boekte een dikverdiende 4-2 zege.

Arsenal begon uitstekend aan de wedstrijd, de ploeg van trainer Unai Emery was voor rust de bovenliggende partij en kwam verdiend op 1-0. Pierre-Emerick Aubameyang benutte een strafschop na hands van Jan Vertonghen.

Halverwege stond er echter een 1-2 tussenstand op het scorebord. Na een half uur spelen kopte Eric Dier de 1-1 binnen uit een vrije trap, vier minuten later schoot Harry Kane raak vanaf elf meter na een overtreding van Rob Holding op Heung-Min Son in het strafschopgebied.

Pierre-Emerick Aubameyang viert zijn 2-2

Arsenal bleef echter drukken en boog de wedstrijd weer om, mede dankzij twee wissels van Emery. De Baskische trainer bracht in de rust Aaron Ramsey en Alexandre Lacazette, beiden waren direct betrokken bij een treffer.

Tien minuten na de onderbreking verlengde Ramsey een bal van achteruit knap op Aubameyang, die ineens uithaalde en zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen (2-2). Twintig minuten later schoot Lacazette de thuisploeg op voorsprong, met een schot van afstand dat nog aangeraakt werd: 3-2.

Rood Vertonghen

Toen stofzuiger Lucas Torreira weer twee minuten daarna de 4-2 tegen de touwen schoot, was duidelijk dat Arsenal net als vorig jaar zou winnen van Tottenham in eigen huis.

De rode kaart voor Spurs-verdediger Jan Vertonghen - twee keer geel - en het feit dat Arsenal over de grote concurrent heen wipte naar de vierde plaats, maakte de zege des te mooier voor de fans van 'the Gunners'.

Uitslagen zondag 2 december

Chelsea-Fulham 2-0
Arsenal-Tottenham Hotspur 4-2
Liverpool-Everton 1-0

Chelsea herstelde zich van de nederlaag tegen Tottenham Hotspur, een week geleden. De Londenaren waren met 2-0 te sterk voor stadsgenoot Fulham, dankzij treffers van Pedro en Ruben Loftus-Cheek.