NOS Voetbal

Bijlow droomt niet weer van heldenrol tegen PSV: 'Als we maar winnen'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bijlow: 'Van fouten leer je'

De naam PSV zal bij hem alleen maar mooie herinneringen oproepen. Op 4 augustus van dit jaar was Feyenoord-keeper Justin Bijlow de grote man in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen de Eindhovenaren.

Na negentig doelpuntloze minuten keerde Bijlow in de strafschoppenserie twee penalty's en bevestigde zo zijn status van eerste doelman bij de Rotterdammers.

"Het was een mooi moment om het seizoen te beginnen, maar daarna is er veel gebeurd", blikt de 20-jarige doelman terug. "Drie dagen later verloren we kansloos van AS Trencin (0-4 in de voorronde van de Europa League, red.). Het duel met PSV is maar één moment... "

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Feyenoorddoelman Bijlow: 'Als we maar winnen van PSV'

Zo'n tweeënhalve maand na de Johan Cruijff Schaal speelde Bijlow zijn tweede grote wedstrijd van dit seizoen: de Klassieker tegen Ajax. Zo goed als het ging tegen PSV, zo slecht ging het in Amsterdam.

Bijlow liet in de 22ste minuut een schot van Frenkie de Jong door zijn benen glippen en leidde zo de 3-0 zege van Ajax in. "Zo'n bal mag er natuurlijk niet in. Elke fout is er natuurlijk een te veel", aldus Bijlow.

Toch kon de doelman van Jong Oranje die flater makkelijk van zich afzetten. "Alleen die eerste avond en misschien de dag erna zat ik erdoorheen. Het was ten slotte tegen de aartsrivaal en mijn eerste echte Klassieker."

"Maar als zoiets gebeurd moet je jezelf oppakken en weer doorgaan. Na die fout waren er tenslotte nog zeventig minuten te spelen."

Justin Bijlow Pro shots

Het treffen met PSV ziet Bijlow dan ook niet als een nieuwe kans in een topwedstrijd. "Ik benader dit als iedere andere wedstrijd. Dat moet ook gewoon denk ik."

De Eindhovenaren komen nog zonder puntverlies in de eredivisie naar Rotterdam en steken dus in goede vorm. "Of PSV in alles verder is? Dat mogen jullie vinden. We moeten van onze eigen kracht uitgaan en negentig minuten lang volle bak gaan. En De Kuip zal ook achter ons staan. Een wedstrijd wordt op het veld gespeeld en niet op papier."

Bijlow droomt in ieder geval niet van een heldenrol in deze topwedstrijd. "Ik zou het prima vinden als er niks voor mijn doel gebeurt en we winnen. En als ze gevaarlijk voor het doel komen, moet ik er staan."

STER reclame