Real Madrid viert de 1-0 tegen Valencia

Real Madrid maakt misstap tegen Eibar goed met zege op Valencia

Real Madrid heeft zich in de Primera Division hersteld van de blamage tegen Eibar. Valencia werd in Estadio Santiago Bernabéu met 2-0 verslagen.

Tegen Valencia kwam Real na acht minuten vrij goedkoop op voorsprong. Daniel Wass wilde Dani Carvajals voorzet onderscheppen, maar kopte ongelukkig in eigen doel.

Valencia kwam die dreun tot aan de rust niet te boven. In de tweede helft kwam er wel schwung in het spel van de bezoekers. Dat leidde tot kansen voor Kevin Gameiro en Santi Mina, maar de gelijkmaker bleef uit.

Doordat Marco Asensio verzuimde aan de overkant een vloeiende counter te bekronen bleef het spannend, totdat Lucas Vázquez de bal uit een volgende tegenaanval wel beheerst binnenschoof.

Topvier komt zondag in actie

Door de overwinning staat Real nu vijfde met drie punten achterstand op Sevilla. De koploper speelt zondag tegen Alavés, de verrassende nummer vier.

Ook de nummers twee en drie van de ranglijst, Barcelona en Atlético Madrid, komen nog in actie. Barcelona krijgt Villarreal op bezoek, terwijl Atlético uit tegen Girona speelt.