Oussama Darfalou (r) en Keziah Veendorp (l)

Emmen verpest afscheidsfeest voor Kashia bij Vitesse

Vitesse heeft thuis twee punten laten liggen tegen FC Emmen. Kort voor tijd miste Bryan Linssen een strafschop: 1-1.

Een echt gevecht wilde het aanvankelijk niet worden, daarvoor was de inbreng van de Emmenaren te pover. Na schoten van Thulani Serero en Martin Ødegaard was Bryan Linssen in de twintigste minuut nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn hakje belandde in de handen van doelman Scherpen.

Tien minuten later was alsnog raak voor Linssen. Een voorzet van Roy Beerens werd door de aanvaller goed binnengekopt: 1-0. Alexander Büttner liet van dichtbij de kans liggen om Vitesse op 2-0 te schieten.

In de slotfase van de eerste helft kwamen er ook kansen voor Emmen. Eduardo voorkwam eerst een treffer van Jansen, die uit een moeilijke hoek de doelman bijna verraste, en had daarna de nodige moeite met een afstandsschot van Reuven Niemeijer.

Kashia neemt afscheid

In de rust namen de supporters van Vitesse afscheid van oud-speler Guram Kashia, maar Emmen maakte daarna al snel een einde aan de feestelijke stemming.

Emotionele Kashia krijgt eeuwige aanvoerdersband van Vitesse

Een schot van Glenn Bijl werd door Eduardo niet goed weggewerkt en uit de rebound kon Caner Cavlan de gelijkmaker binnen koppen.

Het duurde even voordat Vitesse weer wat venijn in zijn spel kreeg en Emmen wist vast te zetten.

In de laatste minuten van de wedstrijd leverde die druk een strafschop op na een overtreding van Gersom Klok. Linssen legde aan, maar hij gleed weg en de bal vloog over het doel.

Hoogtepunt voor de Vitesse-fans

Het afscheid van Kashia was zodoende het hoogtepunt van de avond voor de Vitesse-fans. De voormalig aanvoerder speelde in acht seizoenen 292 wedstrijden voor de Arnhemmers, met wie hij in 2017 de KNVB-beker won. Afgelopen zomer verruilde hij Vitesse voor San José Earthquakes in de Verenigde Staten.