Opsporingsdiensten doorzoeken een drugslab
NOS Nieuws

'Drugscriminelen ronselen koeriers op Gelderse scholen'

Scholieren worden "op grote schaal" benaderd door drugscriminelen om koeriersklussen te doen, zegt burgemeester Van Hout van de Gelderse gemeente Westervoort. Volgens hem levert het rondbrengen van verdachte pakketjes veel meer op dan klassieke baantjes als krantenbezorger of vakkenvuller.

Van Hout is voorzitter van de stuurgroep Samen Weerbaar, waarin onder meer Gelderse gemeenten, politie, OM en de Belastingdienst samenwerken.

Van Hout noemt het rondbrengen van drugs door scholieren "meer dan een incident" en "buitengewoon ernstig." Hij krijgt signalen van politie, OM, docenten en leerlingen dat dit soort dingen op veel scholen voorkomt. Leerlingen zouden met pakken bankbiljetten rondlopen en scholen zouden wegkijken, bang voor hun goede naam.

Lucratief pillen draaien

De stuurgroep zegt ook dat drugscriminelen proberen te infiltreren bij de studies scheikunde en chemie. Volgens burgemeester Van Hout krijgen studenten dan het verzoek "pillen te gaan draaien met lucratieve vooruitzichten" in een drugslaboratorium. Hoe vaak studenten worden benaderd weet de burgemeester niet.

De stuurgroep gaat lespakketten maken om scholieren en studenten te wijzen op de gevaren van samenwerken met criminelen.

Verder komt er een campagne om ondernemers te waarschuwen voor verdachte activiteiten. Ondernemers moeten niet naïef zijn bij het verhuren van bedrijfspanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl