NOS VoetbalAangepast

Geen Kuip-vrees bij Van Bommel, Van Bronckhorst denkt aan WK-finale

Van Bommel waakt voor 'gevarieerd spelend' Feyenoord

De PSV'ers sliepen woensdag nog slecht van de nipte 2-1 nederlaag tegen FC Barcelona in de Champions League, maar de knop is omgezet en het vizier staat op de topper tegen Feyenoord in De Kuip.

"We spelen veel wedstrijden, dus je moet door", zegt PSV-trainer Mark van Bommel op de persconferentie. "Het maakt niet uit dat we nu Feyenoord treffen."

Het is voor de trainer geen probleem dat zijn ploeg na een zwaar Champions League-duel alweer een topwedstrijd speelt. "Na de vorige wedstrijd tegen Barcelona speelden we tegen Ajax", verwijst hij naar de 3-0 zege van PSV in september op de club uit Amsterdam.

Kuip-vrees

Van Bommel heeft vaak in De Kuip gespeeld ("ik vond het altijd fantastisch"), toch bestaat er zoiets als 'Kuip-vrees'. Het gevoel dat het immense stadion verlammend werkt.

De trainer vindt dat zijn team onverstoorbaar moet blijven. "Of je nou met bloemen wordt ontvangen of dat ze met eieren naar de bus gooien. Je moet er gewoon voor gaan."

Van Bronckhorst op weg naar Feyenoord-PSV: 'Lijkt wel WK-finale'

Bij zijn wekelijkse perspraatje keek Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst tegen een hele rits microfoons aan. Veel meer dan normaal. "Zo, het lijkt wel de WK-finale", zei hij.

Koploper PSV heeft al zijn dertien competitiewedstrijden dit seizoen nog gewonnen, terwijl Feyenoord al twee keer verloor en twee keer gelijkspeelde. "Zondag kunnen we inlopen op ze. Daarmee zeg ik niet dat we dan terug zijn in de titelrace, daar is meer voor nodig."

Druk in De Kuip

Feyenoord staat dertien punten achter op PSV, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Van Bronckhorst weigert PSV als favoriet te bestempelen om zo de druk bij zijn eigen ploeg weg te nemen. "Nee joh, wij zijn Feyenoord. Het zou gek zijn als we niet met druk om konden gaan. En iedereen weet wat er in De Kuip kan gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl