Politie

Het aantal migranten dat deze herfst is gesnapt terwijl ze via Vlaardingen naar het Verenigd Koninkrijk probeerden te komen, is een derde hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van ferrymaatschappij DFDS Vlaardingen.

Vorig jaar haalde DFDS in de periode van september tot december 93 migranten uit vrachtwagens. Nu staat de teller op 124.

Cijfers van de politie Rotterdam over het hele havengebied bevestigen die trend. Vorig jaar waren er tot eind oktober in totaal 765 'inklimmers' aangehouden, dit jaar gaat het om 1059 mensen die probeerden in vrachtwagens illegaal mee te reizen naar Engeland. Het grootste deel van de migranten komt uit Albanië.

Grote actie

Alleen al in november haalde DFDS vijftig Albanezen uit in totaal twintig vrachtwagens. Volgens de ferrymaatschappij is het vrijwel elke dag raak.

Bij een controle in Vlaardingen heeft de politie 11 Albanezen uit vrachtwagens gehaald Politie

Afgelopen dinsdag ontdekte de politie bij een grote controle in Vlaardingen elf Albanese 'inklimmers'. De politie controleerde alle 184 binnenkomende vrachtwagens en trailers op illegale meerijders. De verborgen Albanezen werden met speurhonden gevonden. Ze zijn aan de Vreemdelingenpolitie overgedragen. De chauffeurs van de vrachtwagens zijn gehoord.

De Albanezen hebben een 'terugkeerbesluit' en een inreisverbod gekregen. Dat betekent dat ze terug moeten naar Albanië en twee jaar lang de Europese Unie niet in mogen.

STER reclame