De leegstaande villa in België Google Maps

Een leegstaande villa in het Belgische Dilbeek is al dagen het doelwit van jonge criminelen. Ze hebben het voorzien op een grote hoeveelheid contant geld, dat volgens hardnekkige geruchten in de spookvilla ligt.

Volgens de eigenaar gaat het om een 'urban legend', maar dat houdt de inbrekers niet tegen. Al dertig mensen werden opgepakt en nog tientallen anderen jagen iedere dag op de veronderstelde schat in de spookvilla.

Het zijn vooral jongeren die het geld zoeken, meldt VRT Nieuws. Elke nacht patrouilleert de politie rondom de leegstaande villa. Het kwam deze week onder meer tot een achtervolging tussen inbrekers en politie, waarbij ook een politiehelikopter werd gebruikt.

Er ligt geen eurocent.

De eigenaar van de villa

De inbrekers kunnen alleen worden aangehouden als ze op heterdaad betrapt worden. Daarna komen ze snel weer op vrije voeten. Ondertussen blijft het verhaal over de grote hoeveelheid cash op sociale media in leven, maar er is geen bewijs dat er ook daadwerkelijk iets ligt.

De politie hangt rond de spookvilla briefjes op met de tekst 'Politie Dilbeek kijkt mee'. De eigenaar, die de villa vorige maand verliet, hoopt dat het snel weer rustig wordt. "Er ligt geen eurocent", zegt hij tegen Het Nieuwsblad. "Dit is een 'urban legend' buiten proporties. Het is onbegrijpelijk dat tientallen jongeren het geloven en eropuit trekken."

STER reclame