NOS Voetbal

Schippers in Turkije herenigd met Bennema: 'Erg behoefte aan'

Schippers over hereniging met Bennema: 'Altijd vertrouwen gehad'

Dafne Schippers keert terug naar de basis, naar het oude vertrouwde. Oftewel, terug naar de coach onder wie ze haar doorbraak als sprintster beleefde: Bart Bennema. "Fijn om weer in het oude ritme te komen."

Acht jaar lang werkten Schippers en Bennema samen. En met succes, getuige onder meer haar gouden plak op de 200 meter tijdens de WK in Peking (2015) en het olympisch zilver in Rio het jaar daarop. Maar in maart van vorig jaar werd het stokje door Bennema overgedragen aan de Amerikaan Rana Reider. Met als doel de volgende stap te maken in haar loopbaan.

Verwarring

Schippers prolongeerde weliswaar in Londen haar wereldtitel, maar sinds de aanstelling van Reider imponeerde Schippers niet meer zoals in 2015 en 2016, de jaren dat Bennema nog de eindverantwoordelijkheid had.

Schippers over breuk: 'Het is en het blijft Rana...'

"We waren allebei toe aan iets nieuws", zegt Schippers tijdens haar trainingskamp in het Turkse Belek over de 'breuk' van destijds. "Om geen verwarring te veroorzaken hebben we bewust niet veel contact gehad. Maar ik heb altijd vertrouwen gehad in Bart."

Hereniging

Schippers is dan ook "ontzettend blij" met de hereniging, die volgt op de terugkeer van Reider naar Amerika om persoonlijke redenen. "Ik denk dat mensen ons zien als een fijn team. En we kennen elkaar door en door", aldus de tweevoudig Sportvrouw van het Jaar (2015 en 2017).

"Bart is heel goed in gevoel. Om gevoel in races om te zetten in techniek. En ik denk dat ik daar erg de behoefte aan heb..."

2015: Bart Bennema en Dafne Schippers in de prijzen op het Sportgala

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl