Charlon Kloof
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

De Nederlandse basketballers spelen vanavond een belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Polen. Oranje staat na acht wedstrijden vijfde in de groep van zes. De topdrie mag uiteindelijk naar het WK.

Nederland moet een punt goedmaken op Polen en Hongarije, dat zondag de tegenstander is. De wedstrijd tegen Polen is live te volgen bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 en een samenvatting is te zien in Nieuwsuur, rond 22.40 op NPO 2.

EK handbal begint

In het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) blikken we vooruit op het EK handbal, dat vandaag in Frankrijk begint. De Nederlandse vrouwen, twee jaar geleden goed voor zilver, komen zaterdag voor het eerst in actie. Bondscoach Helle Thomsen en enkele speelsters spreken hun verwachtingen uit voor het titeltoernooi.

Helle Thomsen met de Nederlandse reservebank

Dan de presentatie van de nieuwe wielerformatie Roompot-Charles Cycling Team. De fusieploeg legde de afgelopen maanden onder anderen Lars Boom, Boy van Poppel en Maurits Lammertink vast. Wie er niet bij zal zijn, is Wout van Aert. De Belgische wereldkampioen veldrijden voelde zich niet gehoord tijdens de fusie tussen de twee ploegen en verbrak zijn contract.

Een reportage over de renners en plannen van Roompot-Charles is te zien in het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) en te horen in Langs de Lijn En Omstreken, dat om 20.30 uur begint op NPO Radio 1.

Uitzendingen van donderdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl