Bart Bennema en Dafne Schippers bij de WK atletiek in 2015 in Peking
NOS Sport

Schippers keert terug bij sprintcoach Bennema

Dafne Schippers keert terug bij Bart Bennema, de trainer die de topsprintster tussen 2008 en 2016 ook al onder zijn hoede had. De huidige bondscoach van de Atletiekunie gaat de komende jaren de Nederlandse sprintselectie begeleiden, van wie een aantal zonder trainer zat na het vertrek van Rana Reider.

Naast Schippers, de tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter die de afgelopen twee seizoenen door de Amerikaan Reider werd getraind, maken onder anderen ook Churandy Martina, Jamile Samuel en Nadine Visser deel uit van de sprintselectie.

"Ik ben heel erg blij met de hernieuwde samenwerking met Bart", zegt Schippers over de man onder wie ze in 2015 naar haar eerste WK-goud snelde en bij de Spelen van 2016 olympisch zilver won op de 200 meter. "We kennen elkaar goed, weten wat we aan elkaar hebben en samen zien we de toekomst met alle vertrouwen tegemoet."

Schippers moest een maand geleden plots op zoek naar een nieuwe trainer, toen Reider liet weten wegens familieomstandigheden te willen terugkeren naar de Verenigde Staten. Ze had kunnen meeverhuizen naar Amerika, maar dat zag de 26-jarige Utrechtse niet zitten.

Onder Reider won de atlete vorig jaar goud op de WK atletiek in Londen. Haar persoonlijke records op de 100 (10,81) en 200 meter (21,63) - beide gelopen op de WK in 2015 in Peking - dateren echter nog uit haar tijd met Bennema. Schippers en Bennema werden dat jaar gekozen tot respectievelijk Sportvrouw en Coach van het Jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl