Mandeep Singh heeft India op 1-0 gezet

India en België beginnen WK hockey met zege

Gastland India heeft op de eerste dag van het WK hockey voor de mannen een 5-0 overwinning op Zuid-Afrika geboekt. In dezelfde groep C won België met 2-1 van Canada.

India nam in Bhubaneswar al vroeg in de wedstrijd een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Mandeep Singh (strafcorner) en Akashdeep Sing in de elfde en twaalfde minuut. Na rust scoorden ook Simranjeet Singh (tweemaal zelfs waarvan één keer uit een strafcorner) en Lalit Upadhyay kort na elkaar.

Overwicht

België, de nummer drie van de wereld, stond door een tip-in Felix Denayer en goal uit de draai van Thomas Briels bij rust met 2-0 voor. De winnaar van het zilver bij de Olympische Spelen van 2016 en het EK van vorig jaar had ook in de tweede helft een overwicht, maar slaagde er niet in de marge uit te bouwen.

Felix Denayer is dreigend namens België

Integendeel, voormalig Oranje Zwart-doelman Vincent Vanasch moest in het vierde kwart tot twee keer toe handelend optreden, waarna Canada in de 48ste minuut alsnog dichterbij kwam toen Mark Pearson uit een strafcorner scoorde. Beide ploegen kregen daarna nog kansen, maar meer dan een Belgische schot op de paal zat er niet meer in.

Nederland

Voor Nederland, dat in 1998 voor het laatst wereldkampioen werd en vier jaar geleden in de finale boog voor Australië, begint het toernooi zaterdag pas met de wedstrijd tegen Maleisië.