Liffey Wanderers FC houdt een minuut stilte voor het duel met Templeogue United
NOS Voetbal

Ierse amateurclub verzon dood speler om wedstrijd uit te stellen

De Ierse amateurclub Ballybrack FC is het lachertje van de voetbalwereld geworden, nadat de club de dood van een van zijn spelers had verzonnen om een wedstrijd te kunnen uitstellen.

Ballybrack speelt in de Leinster Senior Football League en had afgelopen zaterdag tegen Arklow Town moeten spelen. Ballybrack diende echter een verzoek in bij de bond om die wedstrijd uit te stellen, omdat hun speler Fernando Nuno La-Fuente zou zijn omgekomen bij een verkeersongeluk.

Natuurlijk stemde bond in. Bij andere wedstrijden in de competitie werd een minuut stilte gehouden en de bond plaatste een condoleance-bericht in de krant. Toen er werd geïnformeerd naar de uitvaartdienst, kwam de waarheid boven water.

Deze onaanvaardbare fout was totaal zijn stijl niet, maar is gemaakt door iemand met ernstige persoonlijke problemen op dit moment.

Ballybrack FC

"Ons werd verteld dat zijn lichaam op zaterdag al was teruggevlogen naar Spanje", vertelt bondsvoorzitter David Moran tegen de BBC. "Dat deed direct alarmbellen rinkelen. Hoe kan het zijn dat je vrijdagochtend omkomt en een dag later naar Spanje wordt gevlogen?"

"We controleerden alle ziekenhuizen, maar niemand wist iets over deze jonge vent." Dat is ook niet zo gek. La-Fuente bleek levend en wel en in blakende gezondheid aan de westkust van Ierland te wonen. Hij was vier weken eerder naar die kant van het land verhuisd en speelde om die reden niet meer voor Ballybrack.

De verzonnen dood bleek het werk van de secretaris van Ballybrack. "Deze onaanvaardbare fout was totaal zijn stijl niet, maar is gemaakt door iemand met ernstige persoonlijke problemen op dit moment", schrijft de club in een verklaring op Facebook.

"We kunnen alleen onze excuses aanbieden aan Leinster Senior League, Arklow Town FC en iedereen die de afgelopen dagen met ons heeft meegeleefd." Toen de club doorhad wat er was gebeurd, is de secretaris meteen van alle taken ontheven. "De verdiensten van deze man voor onze club en het voetbal in Dublin zijn nochtans groot."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl