Memphis Depay passeert Manchester City-verdediger John Stones

City door na remise bij Lyon, Sjachtar mag nog hopen na ontsnapping

In groep F is Olympique Lyon-Manchester City in 2-2 geëindigd. Voor City is dat voldoende om door te gaan in de Champions League. Een treffer in de allerlaatste seconde bij Hoffenheim- Sjachtar Donetsk (2-3) betekent dat ook de Oekraïners nog kans houden op de volgende ronde.

Bij Lyon-City was er een hoofdrol voor Memphis Depay. De Fransen waren vlak voor rust het dichtst bij een treffer, maar Maxwell Cornet kopte op de lat. Diezelfde Cornet was tien minuten na rust wel trefzeker. Op aangeven van Depay krulde hij de bal fraai achter City-keeper Ederson.

Maxwell juicht voor Lyon

Lang kon Olympique niet genieten van die voorsprong. De Fransman Aymeric Laporte kopte hard raak namens de ploeg uit Manchester.

Depay stond vervolgens ook aan de basis van de tweede Lyon-goal, weer was Cornet de afmaker. Maar opnieuw ging City in de achtervolging en opnieuw kwam de ploeg langszij door een kopbal. Nu was Sergio Agüero de afmaker.

Spektakel

TSG 1899 Hoffenheim en Sjachtar Donetsk wisten allebei dat ze in elk geval niet mochten verliezen om nog in de race te blijven voor een plaats in de volgende ronde. Dat leidde tot een spectaculaire eerste helft.

Na een kwartier was het al 0-2 voor de ploeg uit Oekraïne door goals van de Brazilianen Ismaily en Taison. Maar nog voor de rust had Hoffenheim die achterstand weggepoetst door doelpunten van Andrej Kramaric en Steven Zuber.

Ook na de rust golfde het spel op en neer, maar gescoord werd er pas in de allerlaatste seconde door Taison. Hoffenheim speelde toen met tien man na rood voor Adam Szalai.