Doelpuntenmakers Lucas Vazquez en Gareth Bale vieren de 2-0 van Real Madrid tegen AS Roma

Klungelend AS Roma schenkt Real Madrid groepswinst bij rentree Karsdorp

Real Madrid heeft zich verzekerd van de eerste plaats in groep G van de Champions League. De in de eigen competitie zo zwak presterende Madrilenen wonnen met 2-0 van AS Roma, dat ook verzekerd is van de achtste finales.

Justin Kluivert en Rick Karsdorp kwamen beiden als invaller in het veld. Voor Karsdorp waren het zijn eerste minuten in bijna tweeënhalve maand.

Enerverende eerste helft

Kluivert begon op de bank bij AS Roma, maar mocht na 22 minuten al zijn trainingspak uittrekken om de geblesseerde Stephan El Shaarawy af te lossen. Hij kwam terecht in een heerlijke wedstrijd, waarin het spel over en weer ging en de kansen als rijpe appeltjes uit de lucht vielen.

Na een half uur bereikte het spektakel een hoogtepunt toen AS Roma in een kolderieke aanval drie keer op voorsprong had moeten komen via Fazio, Patrik Schick en uiteindelijk Aleksandr Kolarov. Wonder boven wonder wist Real te overleven in de schiettent.

De beste kans kwam op slag van rust, maar Cengiz Ünder wist de bal op een meter van het open doel over te schieten.

Justin Kluivert in duel met Lucas Vazquez

Roma de kluts kwijt

Meteen na rust profiteerde Gareth Bale van geklungel in de Italiaanse defensie met Fazio in de hoofdrol. De Argentijnse verdediger speelde eerst onhandig terug op het verkeerde been van zijn doelman Olsen, die een vuurpijl produceerde. Opnieuw Fazio kopte de bal vervolgens pardoes in de voeten van Gareth Bale, die de bal dan maar in het doel schoof.

Roma was de kluts volledig kwijt, hield open huis en had geluk dat Real mededogen toonde. De bezoekers kregen kans op kans, maar alleen Lucas Vazquez wist er een te benutten.

Voor Rick Karsdorp kreeg het duel toch nog een aardige wending. De verdediger, die dit seizoen pas twee keer in actie kwam bij AS Roma, mocht de laatste twintig minuten meedoen. ......

Viktoria Plzen heeft CSKA Moskou op de knieËn na de 2-1

CSKA Moskou had bij een overwinning op Viktoria Plzen nog een klein kansje op de tweede ronde in de Champions League, maar verloor met 2-1.

De kampioen van Tsjechië kwam in de natte sneeuw van Moskou nog wel op achterstand, nadat arbiter Danny Makkelie een strafschop had toegekend na een overtreding op Georgi Schennikov. Nikola Vlasic - broer van oud-wereldkampioene hoogspringen Blanka Vlasic - schoot de strafschop onberispelijk tegen de touwen.

Ook de Tsjechen kregen in de eerste helft een strafschop, maar die werd verprutst door Roman Prochazka. De Slowaak maakte zijn fout goed door tien minuten na rust de gelijkmaker in de kruising te lepelen.

CSKA Moskou ging op zoek naar de overwinning, kreeg ook de meeste kansen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Lukas Hejda werkte een voorzet met zijn schouder binnen en verraste daarmee doelman Igor Akinfejev.

Europa League

Viktoria Plzen is bij een overwinning over twee weken tegen AS Roma zeker van een vervolg in de Europa League. CSKA Moskou moet zelf een resultaat zien te halen in Santiago Bernabeu tegen Real Madrid en hopen op een misstap van de Tsjechen.