Ajax-supporters hevig onder vuur in stadion Athene

  • EPA
    Vuur in het Ajax-vak in Athene
  • ANP
    Ajax-fans worden belaagd met een molotovcocktail

Griekse supporters hebben vlak voor het duel van Ajax in de Champions League met AEK Athene vuurwerk en projectielen in het vak van de meegereisde Ajax-supporters gegooid.

Na één vuurwerkbom volgde een grote steekvlam. De mobiele eenheid keek aanvankelijk toe, maar greep vervolgens hard in en dreef de Ajax-fans bij elkaar. Acht supporters van Ajax zijn gewond geraakt.

Aanvoerder Matthijs de Ligt van Ajax onderbrak de warming-up om naar het uitvak te gaan. De verdediger maande de aanhangers van zijn club tot rust.

  • ANP
    Jan Siemerink en Matthijs de Ligt proberen de supporters tot bedaren te brengen
  • ANP
    Ajax-supporters in Athene
  • Reuters
    Ajax-supporters en de Griekse ME
  • ANP
    Matthijs de Ligt probeert de Ajax-supporters te kalmeren
  • Reuters
    Een Ajax-supporter heeft rake klappen gehad

Tijdens de wedstrijd bleven Griekse supporters vuurwerk richting de Amsterdamse aanhang gooien. De ME greep echter niet in.

Rellen binnenstad

Gisteravond waren er ook al rellen in de Griekse hoofdstad. Supporters gingen elkaar met stokken en vuurwerk te lijf.

Volgens de politie troffen supporters van AEK Athene en Panathinaikos elkaar. De harde supporterskern van Ajax onderhoudt nauwe banden met fans van Panathinaikos.

Overigens kreeg Ajax vorige week van de UEFA een straf vanwege wangedrag van de eigen aanhang tijdens het uitduel met Benfica.

De Amsterdamse club kreeg een geldboete van 71.000 euro en een voorwaardelijke staf. Bij een volgende misdraging van de aanhang moet Ajax een Europese uitwedstrijd spelen zonder de steun van zijn supporters. De looptijd van die voorwaardelijke straf is één jaar.

De totale 'Europese' boete van Ajax dit seizoen bedraagt al 135.000 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl