NOS NieuwsAangepast

Hardloopster (18) 'uit het niets' aangereden en gestoken

Een 18-jarige vrouw uit Egmond-Binnen is gisteravond gewond geraakt tijdens een rondje hardlopen. Het slachtoffer werd in haar borst gestoken. Waarschijnlijk kende het slachtoffer de dader niet, zegt een woordvoerder van de politie.

Rond 19.40 uur was de vrouw aan het rennen toen zij volgens de politie vanuit het niets werd aangereden door een donkerkleurige auto. De bestuurder van de auto deed het raampje naar beneden en sloeg de vrouw op haar borst. Daarna reed de man weg.

De vrouw voelde zich niet lekker en zakte in elkaar. Omstanders belden de hulpdiensten en het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd duidelijk dat de vrouw was gestoken. Onduidelijk is nog waarmee dat is gebeurd.

Stabiel

Over de medische toestand van de vrouw wil de politie niets melden, maar haar moeder zegt tegen De Telegraaf dat haar toestand stabiel is. "Ze ligt voorlopig nog wel even op de intensive care aan een drain. Want ze voelt zich nog misselijk en haar hartzakje is wat beschadigd."

De familie van het slachtoffer heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. "Ik heb echt geen flauw idee waarom iemand dit mijn dochter heeft aangedaan", zegt de moeder. "Ik vind het ook een heel angstige gedachte dat je niet eens meer een rondje kunt hardlopen."

De dader is nog niet gevonden. Het lijkt er volgens de politiewoordvoerder op dat de vrouw een willekeurig slachtoffer was, maar dat staat nog niet 100 procent vast. "Hopelijk kunnen getuigen ons meer vertellen", zegt ze. "Want we nemen dit heel hoog op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl