NOS Voetbal

De Jong lacht in Athene om hoge verwachtingen: 'Druk is er altijd bij Ajax'

De Jong prijst het spel van zijn ploeg: 'Druk is er altijd bij Ajax'

Ajax staat op de drempel van overwintering in de Champions League. Bij een overwinning dinsdagavond op het nog puntloze AEK Athene zijn de Amsterdammers verzekerd van de achtste finales.

Die zelf verkregen riante uitgangspositie brengt hoge verwachtingen met zich mee. Er wordt nu door de toch al veeleisende omgeving niets minder dan een overwinning verwacht in Athene.

Maar Frenkie de Jong lacht om de suggestie dat er daardoor extra veel druk op het duel staat. "Druk is er altijd bij Ajax. Vooraf werd er ook al van ons verwacht dat we door zouden gaan. Zo is de stemming nou eenmaal altijd in Nederland. Dat zijn we dus wel gewend", verklaart hij op de persconferentie voorafgaand aan het duel.

Ten Hag over 'cruciaal' duel met AEK: 'Er is nooit vrijblijvendheid geweest'

Trainer Erik ten Hag sluit zich aan bij de woorden van zijn middenvelder. "Het is nooit vrijblijvend geweest in deze poule. We gaan altijd voor de winst. Dat is nu niet anders."

Zijn Griekse collega Marinos Ouzounidis had even daarvoor ook al behoorlijk zijn best gedaan om de favorietenrol van Ajax te benadrukken door te stellen dat Ajax beter is dan Bayern München, de koploper in groep E.

"Een mooi compliment", grijnst Ten Hag. "Maar daar koop je uiteindelijk niets voor. Het gaat om de prijzen."

Missie nog niet geslaagd

Na de eerdere plaatsing voor het hoofdtoernooi van het miljoenenbal via drie tegenstanders en met acht punten uit de eerste vier duels, is Ajax nu uitstekend bezig in de Champions League. Voor De Jong is het echter nog te vroeg om nu al van een geslaagd Europees seizoen te spreken.

"Het is een mooi begin, maar het is nog niet geslaagd. Áls we doorgaan zou het een mooie volgende stap zijn. En dan zien we daarna wel verder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl