NOS Voetbal

'Memphis, waarom?', vraagt Van der Vaart zich af

Van der Vaart over rap Depay: 'Is natuurlijk verschrikkelijk'

Vijf miljoen volgers op Instagram heeft Memphis Depay inmiddels en dat vierde hij met een freestyle-rap voor de Eiffeltoren in Parijs. "Misschien een generatiekloofje, maar dit is toch gewoon verschrikkelijk", zegt oud-international Rafael van der Vaart in Studio Voetbal. "Waarom?"

"Iedereen moet dat voor zichzelf weten", zegt de Volkskrant-journalist Willem Vissers. "Eerst was het zijn hoed, toen zijn tatoeage. Ik probeer hem te beoordelen op het voetbal, op zijn spel. Als dat goed is, vind ik het prima. Alleen die sigaar had van mij niet gehoeven. Zelf houd ik wel van een sigaartje, maar als topsporter..."

"Wij hebben nog gezongen met André Hazes", weet John van 't Schip, refererend aan 1988 toen hij met Oranje Europees kampioen werd. "Dit is wel wat anders. Maar Memphis heeft het eerder gedaan. Het is misschien gewoon een hobby naast het voetbal. Ik denk dat Will Smith jaloers is."

John van 't Schip stoort zich niet aan de rap van Memphis. Hij heeft dan ook wel andere dingen aan zijn hoofd, zoals de matige resultaten van zijn club PEC Zwolle. Na de 3-2 nederlaag tegen ADO Den Haag staat PEC vijftiende in de eredivisie. Over heel 2018 is PEC zelfs de minst presterende club.

"Het heeft met vertrouwen te maken en met ervaren spelers, Bram van Polen, Diederik Boer en eerder Dirk Marcellis, die wegvallen", aldus Van 't Schip. "Ik ben overtuigd van de potentie van de groep. Ik geloof er nog steeds in."

Van 't Schip over sportieve malaise bij PEC: 'Slaap er niet van'

Van 't Schip bekent dat de sportieve misère hem niet onberoerd laat. "Ik neem het mee naar huis en heb er slapeloze nachten van", aldus de trainer. "We proberen eruit te komen. Hard werken is de eerste vereiste."

Wegkomen uit de degradatiezone is voorlopig het doel van PEC. Dat is ook een doel voor bijvoorbeeld ADO Den Haag en dan is het handig als je een speler hebt die het verschil maakt. Zo'n speler die PEC niet heeft, maar ADO wel, Abdenasser El Khayati.

'Door El Khayati is ADO geen degradatiekandidaat'

Afgelopen zaterdag scoorde El Khayati twee keer en gaf hij één assist tegen PEC. "Door hem is ADO geen degradatiekandidaat", zegt Pierre van Hooijdonk. Van der Vaart sluit zich daarbij aan: "Hij is de garantie dat ADO erin blijft."

Niet alleen ADO heeft zo'n speler nodig, vindt Willem Visser. "De eredivisie heeft zulke spelers nodig. Te veel voetballers zijn hetzelfde. Dit is een klomp goud voor de eredivisie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl