FC Utrecht viert de 1-0 van Sander van de Streek tegen De Graafschap

Dominant FC Utrecht heeft geen kind aan De Graafschap: 5-0

FC Utrecht heeft zondag zonder enige moeite drie punten gepakt tegen De Graafschap: 5-0. De ploeg van Dick Advocaat heerste in de eigen Galgenwaard en stond binnen een halfuur al op 3-0 voorsprong.

De Utrechters stegen van plaats acht naar vijf in de eredivisie, mede dankzij puntenverlies van Heracles, VVV-Venlo en AZ. De Graafschap bleef door de nederlaag steken op de voorlaatste plaats.

Domineren

Utrecht domineerde vanaf het eerste fluitsignaal. Nadat Willem Janssen een niet te missen kans naast had gefrommeld, opende Sander van de Streek, die in tegenstelling tot de vorige speelronde weer in de basis mocht starten, de score met een vlammend schot vanaf rechts.

• ANP Pro Shots
    Nick Venema scoort twee keer voor FC Utrecht tegen De Graafschap
  • NOS
    Dick Advocaat
    FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk scoort met een schot achter zijn standbeen

Drie minuten later werd de score al verdubbeld. Een vogelvrije Janssen ontsnapte aan de Doetinchemse defensie en kopte de vrije trap vanaf rechts van Oussama Tannane in. De Graafschap-doelman Hidde Jurjus was te laat.

Gestaag ging Utrecht verder op zoek naar goals en binnen het halfuur zette het op fraaie wijze de 3-0 op het scorebord. Opnieuw mocht Tannane aanleggen voor een vrije trap vanaf rechts en deze keer was Gyrano Kerk het eindstation. De aanvaller besloot af te ronden met een schot achter zijn standbeen.

Twee goals Venema

Na rust lag het tempo lager en speelde Utrecht wat gemakzuchtiger. Daar kon De Graafschap tien minuten na rust van profiteren. Erik Bakker haalde vrij uit vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar vond de arm van keeper David Jensen. Later vond Timo Letschert voor Utrecht nog de paal.

Tien minuten voor tijd rondde de ingevallen Nick Venema een goede voorzet vanaf links knap af via de binnenkant van de paal. In de laatste minuut schoot hij vanuit de rebound ook nog de 5-0 binnen.