Jens Toornstra maakt de 1-0

Fraaie volley Toornstra bezorgt Feyenoord zege op Groningen

Jens Toornstra, FC Groningen en De Kuip blijkt een vruchtbare cocktail voor Feyenoord de laatste jaren. Zo ook dit weekend: Toornstra schoot de Rotterdammers op fraaie wijze naar de overwinning tegen de ploeg uit het hoge noorden: 1-0.

De pass van Jordy Clasie was precies op tijd, na zes minuten spelen in Rotterdam. Toornstra stond net geen buitenspel, controleerde de bal op de borst en nam hem nog voor die de grond raakte op zijn slof: doelpunt.

Met zijn - mooie - goal hield Toornstra een persoonlijke traditie in stand. Ook vorig seizoen scoorde de viervoudig international in De Kuip tegen FC Groningen, ook toen tekende hij voor de 1-0. In 2016/2017 nam Toornstra zelfs beide treffers voor zijn rekening in een 2-0 zege.

Sergio Padt ziet de volley van Jens Toornstra bij de tweede paal binnen ploffen

Toornstra's treffer in de editie van zondag leek de opmaat te vormen naar een gemakkelijke middag voor Feyenoord. Maar schijn bedroog voor de Rotterdammers, die zo sterk begonnen in eigen huis.

FC Groningen kwam steeds beter in de wedstrijd en was voor rust twee keer dicht bij de 1-1. Ritsu Doan raakte de paal, terwijl Justin Bijlow redding moest brengen op een schot van Samir Memisevic.

Groningen beter

Groningen was in de tweede helft zelfs beduidend beter en was via Mimoun Mahi wederom dicht bij de gelijkmaker, de aanvaller schoot echter net naast.

Feyenoord dwong voetballend weinig af, maar raakte wel tweemaal het aluminium. Een afstandsschot van Tonny Vilhena belandde via de vingertoppen van Sergio Padt op de lat, terwijl een schuiver van Steven Berghuis de paal raakte.

Goals bleven echter uit, waardoor de fraaie volley van Toornstra drie punten waard bleek.