Doelpuntenmaker Harry Kane en Serge Aurier in innige omhelzing na de 2-0 tegen Chelsea

Spurs overklassen Chelsea in heerlijke topper, Liverpool blijft in spoor van City

In een prachtig duel heeft Tottenham Hotspur op Wembley Chelsea de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd: 3-1.

De Spurs vlogen uit de startblokken en creëerden in de openingsminuten al drie goede kansen. Uit een knappe vrije trap van Christian Eriksen kopte Dele Alli raak en even later schoot Harry Kane de verdiende 2-0 langs de verraste doelman Kepa Arrizabalaga.

Chelsea, dat nog geen nederlaag had geleden dit seizoen, kwam daarna wel wat beter in de wedstrijd. De beste kansen bleven echter voor de thuisploeg.

De spelers van Chelsea buigen het hoofd in het duel met Tottenham Hotspur

Na rust was het duel meer in evenwicht, maar was het weer Spurs dat scoorde. Son Heung-min stuurde na een run vanaf de eigen helft twee man het bos in en schoot raak.

Kane en Alli misten daarna nog opgelegde kansen, waarna Olivier Giroud in de slotfase met een stevige kopbal het geschonden blazoen van Chelsea nog een beetje oppoetste.

6. Everton 13-22 20-15

Door de verdiende zege wipt Tottenham over Chelsea in de rangschikking. De achterstand van de Spurs op koploper Manchester City bedraagt vijf punten. De koploper uit Manchester boekte eerder op de avond een simpele 4-0 zege bij West Ham United.

Ook naaste belager Liverpool won (3-0 bij Watford), waarmee het in het spoor blijft van de schier ongenaakbare koploper. Het verschil tussen City en Liverpool bedraagt slechts twee punten.

Manuel Pellegrini begroet Pep Guardiola voor West Ham United-Manchester City

Het duel tussen West Ham United en Manchester City was ook het duel tussen Pep Guardiola en zijn voorganger Manuel Pellegrini. Wie had gehoopt dat de oude Chileense vos een tactisch antwoord zou hebben op de voetbalmachine uit Manchester kwam bedrogen uit.

David Silva zette City in het Olympisch Stadion van Londen al na elf minuten op 1-0 met een intikker uit een voorzet op maat van Raheem Sterling. Die hoefde zelf even later ook alleen maar zijn voet uit te steken bij een voorzet van Leroy Sané.

Raheem Sterling en Leroy Sané speelden een hoofdrol in de 4-0 zege van Manchester City op West Ham United

Sané maakte er op zijn beurt op aangeven van Sterling 3-0 van en in blessuretijd tekende de Duitser, die afgelopen maandag ook tegen het Nederlands elftal doel had getroffen, ook nog voor de 4-0.

Liverpool wint in slotfase

Voor Liverpool leek de opgave op voorhand lastiger met een uitduel op Vicarage Road tegen het stugge Watford. De verrassende nummer zes van de Premier League maakte het Liverpool met een gesloten defensie en snelle uitbraken ook in de praktijk knap lastig.

Pas in het laatste kwart van de wedstrijd werd het overwicht vertaald in treffers. Mohamed Salah scoorde na een lange aanval op aangeven van Sadio Mané, die eerder de paal had geraakt. Trent Alexander-Arnold, die net als Justin Kluivert en Matthijs de Ligt tot de vijf genomineerden behoort voor de Golden Boy Award, maakte er 2-0 van met een schitterende vrije trap in de kruising.

Virgil van Dijk knuffelt Trent Alexander-Arnold na diens fraaie treffer tegen Watford

Het slotakkoord was voor Roberto Firmino, die uit de rebound raak kopte. Liverpool, waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum weer tot de uitblinkers behoorden, stond op dat moment al met tien man.

Jordan Henderson had in de slotfase zijn tweede gele kaart gekregen. De aanvoerder mist daardoor de Merseyside Derby tegen Everton die volgende week op het programma staat.

Ranieri zorgt voor feest bij Fulham

Met Claudio Ranieri voor het eerst op de bank boekte Fulham de eerste zege sinds 26 augustus. De 3-2 overwinning op Southampton - met Wesley Hoedt in de verdediging - mocht gerust zwaarbevochten genoemd worden. Twee treffers van Aleksandar Mitrovic en eentje van André Schürrle zorgden voor opluchting op Craven Cottage.

Dankzij de zege doet Fulham de laatste plaats over aan Huddersfield Town, maar die ploeg komt zondag nog in actie tegen Wolverhampton Wanderers.

Trainer Claudio Ranieri bij zijn presentatie als trainer van Fulham

Bij Brighton & Hove Albion maakte Davy Pröpper zijn rentree en hij bekroonde dat met een punt tegen Leicester City: 1-1. Routinier Glenn Murray zorgde na een kwartier voor de voorsprong voor Brighton. Tien minuten later verpestte Jamie Vardy uit een strafschop het feestje.

Manchester United kwam op eigen veld niet voorbij Crystal Palace. Met Patrick van Aanholt in de basis hielden de bezoekers uit Londen stand: 0-0.