Een uitgelaten Lukasz Piszczek na zijn fraaie doelpunt

Dortmund vecht zich naar zege, Lukebakio ontfutselt Bayern een punt

Borussia Dortmund heeft een lastige middag beleefd op bezoek bij FSV Mainz. De koploper in de Bundesliga moest opboksen tegen een hechte verdediging, maar vond uiteindelijk toch twee gaatjes en zegevierde met 2-1.

De gasten kwamen halverwege de tweede helft op voorsprong via uitgerekend Paco Alcácer, de van Barcelona gehuurde spits die afgelopen week voor 23 miljoen euro definitief werd overgenomen van de Catalanen. De invaller rondde met zijn eerste balcontact een fraaie Dortmund-aanval af met een intikker - zijn negende competitietreffer al dit seizoen.

Paco Alcácer

De ban leek gebroken, maar de pret was van korte duur. Een mislukte steekbal kwam via een Dortmund-been alsnog bij Robin Quaison die beheerst scoorde. Lukasz Piszczek zorgde even later voor opluchting bij de ranglijstaanvoerder door de bal in de bovenhoek te mikken.

Blamage Bayern

Bayern München blameerde zich door Fortuna Düsseldorf, dat op de ranglijst de laatste plaats deelde met VfB Stuttgart, een 3-3 gelijkspel toe te staan. De landskampioen zag daardoor de achterstand op Dortmund oplopen tot al negen punten.

Ontgoocheling bij Bayern München na het puntverlies tegen Fortuna Düsseldorf

Bayern leek juist een makkelijke middag tegemoet te gaan, want al na twintig minuten had het thuispubliek twee keer kunnen juichen. Niklas Sule opende na een dik kwartier de score in de Allianz Arena na een hoekschop en kort daarop stond Thomas Muller bij een dieptepass van Jerome Boateng net niet buitenspel: 2-0.

Pal voor rust slaagde Düsseldorf erin wat terug te doen. Na goed doorzetten van Jean Zimmer kon Dodi Lukebakio de 2-1 binnentikken. Bayern was echter ook na de pauze de veel sterkere ploeg, wat Müller tot uitdrukking bracht met een doeltreffende schuiver van buiten de zestien.

Dodi Lukebakio drukt af voor de 3-3, Niklas Süle is te laat

Terwijl Arjen Robben als invaller zijn opwachting maakte bij Bayern, leek de strijd gestreden, maar Lukebakio bleek andere plannen te hebben. De 21-jarige Belg was een kwartier voor tijd Süle te snel af bij een dieptepass en herhaalde, na balverlies van Robben, dat kunstje in blessuretijd, de Beierse ploeg in verbijstering achterlatend: 3-3.

De Guzman scoort

In het kielzog van de koploper uit Dortmund verspeelde RB Leipzig drie punten bij VfL Wolfsburg. Nadat Elvis Rexhbecaj in de vijftigste minuut nog op de doelman was gestuit, kon Peter Gulacsi in de rebound alsnog toeslaan voor de ploeg van Wout Weghorst, die het duel afsloot met een fraaie tulband om zijn hoofd.

Jonathan de Guzman

Eintracht Frankfurt profiteerde optimaal van de misstap van Leipzig en sprong dankzij een 3-1 zege bij FC Augsburg over de concurrent heen. Jonathan De Guzman had de bal er al na één minuut in liggen na goed voorbereidend werk van voormalig FC Utrecht-spits Sebastian Haller, die zelf kort na de pauze de 0-2 voor zijn rekening nam.