Cristiano Ronaldo geniet van het applaus in Turijn na zijn openingstreffer tegen SPAL
NOS VoetbalAangepast

Juventus en Inter denderen door, 'Nederlands' Udinese zit Kluivert dwars

Juventus heeft zijn twaalfde zege in dertien duels in de Serie A geboekt. Thuis tegen het bescheiden SPAL kwam Juve geen moment in problemen: 2-0.

Dit weekend voeren de voetballers en arbiters in de Serie A actie tegen huiselijk geweld, door met een rode streep op het gezicht het veld te betreden. Dat gold ook voor Cristiano Ronaldo, ondanks het proces dat tegen hem loopt in de Verenigde Staten wegens mogelijke verkrachting.

Cristiano Ronaldo met rode streep op zijn gezicht voor het duel met SPAL

Uitgerekend Ronaldo zette zijn ploeg na een klein half uur op voorsprong. De Portugees was alert bij een vrije trap van Miralem Pjanic en tikte van dichtbij binnen. Het was zijn negende competitietreffer voor de club uit Turijn.

Na rust verdubbelde Mario Mandzukic de voorsprong uit een rebound, die doelman Alfred Gomis moest toestaan na een lastige uithaal van Douglas Costa.

Het enige puntenverlies van de landskampioen dit seizoen was ruim een maand geleden tegen Genoa (1-1).

Baldé blinkt uit bij Inter

Ook Internazionale, dat zich woensdag op Wembley tegen Tottenham Hotspur hoopt te plaatsen voor de tweede ronde van de Champions League, hoefde niet tot het uiterste te gaan voor de overwinning.

De Milanezen, die in de vorige speelronde met liefst 4-1 onderuit gingen bij Atalanta Bergamo en daarmee een einde zag komen aan een serie van zeven overwinningen, wonnen eenvoudig met 3-0 van de nummer negentien van de Serie A Frosinone

De Senegalees Keita Baldé was de grote man bij Inter, waar Stefan de Vrij zoals gewoonlijk in het hart van de defensie zijn mannetje stond.

Keita Baldé wordt geknuffeld door Stefan de Vrij na zijn openingstreffer tegen Frosinone

Na tien minuten kapte en draaide Baldé zich knap vrij en schoot raak in de korte hoek. Na rust was Baldé de aangever bij de tweede goal van Inter. De Senegalees had weer een mooie lichaamsbeweging in huis en plaatste de bal vervolgens loepzuiver op het hoofd van Lautaro Martínez, die de bal hard in het doel kopte.

Daarmee was het verzet van de laagvlieger gebroken. Inter kon naar hartelust combineren en kreeg nog kans op kans. Alleen Baldé wist er daar nog een van te benutten: 3-0.

Justin Kluivert aan de bal namens AS Roma tegen Udinese

Eerder op de avond verloor AS Roma voor de vierde keer dit seizoen in de Serie A. De Romeinse topclub, met Justin Kluivert in de basis, ging met 1-0 ten onder bij Udinese.

Kluivert, die zijn naam deze week terug vond op de shortlist van vijf voor de eretitel van de Golden Boy voor de grootste talenten op de Europese voetbalvelden, kreeg amper voet aan de grond tegen zijn landgenoten Bram Nuytinck, Hidde ter Avest en de in Haarlem opgegroeide Nigeriaans international William Troost-Ekong en werd na ruim een uur gewisseld.

Rodrigo De Paul is stralend middelpunt na zijn treffer voor Udinese tegen AS Roma

Kort daarvoor had de Argentijn Rodrigo De Paul Udinese op bijzonder fraaie wijze op voorsprong gezet. De Paul ontving de bal halverwege de helft van Roma uit een ingooi, slalomde eenvoudig door de Romeinse defensie en scoorde met een stiftje.

Vrezen voor vrije val

Door de nederlaag blijft AS Roma voorlopig zevende op 18 punten van lijstaanvoerder Juventus, dat later vandaag in actie komt tegen SPAL.

De club van Kluivert moet bovendien vrezen voor een vrije val. Atalanta Bergamo, Fiorentina, Torino en Parma kunnen AS Roma dit weekend voorbij op de ranglijst.

Napoli neemt het zondag op tegen Chievo en kan de tweede plek dan weer overnemen van Internazionale.

Stand aan kop in de Serie A

gesp-ptn doelcijfers
1. Juventus 13-37 28-8
2. Internazionale 13-28 25-10
3. Napoli 12-28 26-13
4. Lazio 12-22 18-14
5. AC Milan 12-21 21-16
6. Sassuolo 12-19 20-17

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl