Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax
NOS Voetbal

Ajax is dit seizoen al 135.000 euro kwijt aan boetes

De Europese voetbalbond UEFA heeft Ajax een boete van 71.000 euro opgelegd. De club krijgt de sanctie voor het wangedrag van de eigen fans rond de twee Champions League-duels met Benfica. Daarmee is het totale boetebedrag voor Ajax dit voetbalseizoen naar 135.000 euro opgelopen. 10.000 euro hiervan is afkomstig uit de Nederlandse competitie.

Tijdens Ajax-Benfica (23 oktober) blokkeerden supporters de tribunetrappen en gooiden ze voorwerpen op het veld.

Na het duel in Lissabon (7 november) kreeg Ajax een boete voor ordeverstoring door supporters, die in het stadion met de politie hadden gevochten en met losgerukte tribunestoelen hadden gegooid.

Voorwaardelijke straf

De tuchtcommissie van de UEFA legde Ajax ook een voorwaardelijke straf op van één uitwedstrijd zonder eigen aanhang, met een proeftijd van één jaar.

Supporters van Ajax raken slaags met de Portugese politie rond Benfica-Ajax

De eerstvolgende wedstrijd (binnen een jaar) dat de aanhang van de club zich weer misdraagt, wordt de voorwaardelijke straf omgezet in een definitieve en moet Ajax een Europese uitwedstrijd zonder meegereisde fans spelen.

Nog een boete?

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax kan wellicht nog een vervelend bericht verwachten. Er loopt bij de KNVB namelijk nog een onderzoek naar het gebruik van vuurwerk door de Ajax-aanhang tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (28 oktober).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl