Erik ten Hag
NOS Voetbal

Ten Hag hoopt Ziyech tegen AEK weer terug te hebben

Ajax-trainer Erik ten Hag verwacht dat de geblesseerde Hakim Ziyech snel terug is bij het eerste elftal. De middenvelder keerde afgelopen weekeinde met een knieblessure terug van de interlandperiode met Marokko en de verwachting was dat hij twee weken niet inzetbaar is. Ten Hag hoopt stiekem dat Ziyech er komende dinsdag in het Champions League-duel met AEK Athene weer bij is.

"Ik hoop dat het mogelijk is, maar het moet natuurlijk wel verantwoord zijn", zei Ten Hag over Ziyech, die met een verrekking aan de binnenkant van zijn rechterknie kampt. "Ik ga er niet vanuit, maar ik hoop het wel. De blessure is niet heel ernstig, hij kan waarschijnlijk redelijk snel weer aansluiten."

Zaterdag is Ziyech er in ieder geval niet bij als Ajax de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen NAC Breda. Ten Hag leek zich daar op de persconferentie niet zoveel zorgen over te maken. "'We hebben de selectie ingericht op dit soort situaties. Hij is het creatieve brein, maar daar hebben we er wel meer van. We hebben goede vervangers in huis."

Avondje NAC

Vorig seizoen won Ajax de uitwedstrijd in Breda met liefst 8-0. "Dat speelt bij de spelers van NAC misschien mee", zei Ten Hag. "Maar bij ons niet. Dat spelers tegen Ajax meer gemotiveerd zijn, is logisch. Het is aan ons om het Avondje NAC niet op gang te laten komen."

Middenvelder Lasse Schöne suggereerde dat het dit keer voor Ajax lastiger zou zijn om zo vaak te scoren omdat NAC nu een betere keeper heeft: Ajax-huurling Benjamin van Leer (toen Mark Birighitti, red.). Ten Hag beaamde dat: "Dat heeft hij goed gezegd."

Schöne: 'NAC heeft nu betere keeper...'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl