NOS Voetbal

Voetbalgekte in Buenos Aires: stadion Boca puilt uit bij laatste training

Voetbalgekte in Buenos Aires: stadion Boca puilt uit bij laatste training

De laatste open training van Boca Juniors voor de return van de finale van de Copa Libertadores heeft tot ongekende taferelen geleid in het stadion in Buenos Aires. De toeloop van Boca-fans was zo groot dat de Argentijnse club werd gedwongen het stadion La Bombonera te sluiten.

De tribunes puilden met ruim vijftigduizend fans uit en buiten stonden nog eens duizenden supporters voor wie geen plaats meer was. Uit veiligheidsoverwegingen droeg de gemeente de club op om de poorten te sluiten.

De Argentijnse hoofdstad is al weken in de ban van de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League. Voor het eerst in de geschiedenis staan de twee aartsrivalen uit Buenos Aires, Boca Juniors en River Plate, tegenover elkaar.

Return in stadion River Plate

De eerste wedstrijd in La Bombonera eindigde twee weken geleden in 2-2. Zaterdag om 21.00 uur Nederlandse tijd is de return in Monumental, het stadion van River Plate, waarvoor kaartjes op de zwarte markt momenteel zo'n 4.800 euro kosten. Bij de wedstrijd zijn geen supporters van de uitspelende club welkom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl