NOS NieuwsAangepast

Eerste beelden Lion King-remake online

Disney heeft de eerste beelden online gezet van de remake van The Lion King. De tekenfilm uit 1994 is nu een realistische computeranimatie.

De trailer toont vooral de presentatie van de pasgeboren Simba op Pride Rock. Veel van de beelden zijn overduidelijk geïnspireerd door het origineel en worden opnieuw begeleid door Elton Johns Circle of life. Ook is een beroemde monoloog te horen van leeuwenkoning Mufasa, opnieuw vertolkt door James Earl Jones.

De film kent een sterrencast: Donald Glover is de stem van Simba, Beyoncé van zijn geliefde Nala, Chiwetel Ejiofor is slechterik Scar en Seth Rogen vertolkt knobbelzwijn Pumba.

Populair

Regisseur Jon Favreau maakte naam in Hollywood met drie Iron Man-films en regisseerde in 2016 de Disney-remake van The Jungle Book. Die laatste film was ook onderdeel van de reeks tekenfilms die Disney nu als live-action film opnieuw maakt. Zo komt begin 2019 Dumbo uit en volgt later Aladdin.

De net vrijgegeven trailer van The Lion King, anderhalve minuut lang, is populair: binnen enkele uren waren er op YouTube al vijf miljoen views binnen.

The Lion King komt zomer volgend jaar in de bioscoop, precies 25 jaar na het origineel. Die film geldt nog altijd als een van de meest succesvolle Disney-producties: wereldwijd werd bijna een miljard dollar binnengehaald en de gelijknamige musical is al jaren populair.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl