Silvia Costanza Romano
NOS Nieuws

Zeldzaamheid in Kenia: buitenlandse vrouw ontvoerd

In Kenia is een Italiaanse vrijwilligster ontvoerd. Het is voor zover bekend de eerste keer in zes jaar dat een buitenlander in het Afrikaanse land is gekidnapt.

Gisteren doken rond 19.30 uur zes gewapende mannen op in het gehucht Chakama, in het zuidoosten van het land. Volgens ooggetuigen droegen ze kalasjnikovs en hadden sommigen een kapmes bij zich.

Een ooggetuige zegt dat de mannen een witte vrouw zochten, doelend op de 23-jarige Silvia Costanza Romano uit Milaan. Zij werkt voor een Italiaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor weeskinderen.

Toen de gewapende mannen haar hadden gevonden, zouden ze haar hebben neergeslagen en al schietend zijn vertrokken. Hun kogels raakten vijf mensen: twee jonge kinderen, twee tieners en een man. Een van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Een vrouw en kind staan voor het huis in Chakama waar de ontvoerde Italiaanse woonde

Al-Shabaab

Wie achter de ontvoering zit is niet duidelijk. De Keniaanse politie sluit niet uit dat leden van de Somalische islamitische terreurbeweging Al-Shabaab de vrouw hebben meegenomen. Volgens getuigen spraken de ontvoerders Somalisch. "Maar we hebben nog geen zekerheid", zegt de politie. Er is nog geen losgeld gevraagd.

Non-profitorganisatie Africa Milele Onlus is verbijsterd over de ontvoering. "We hebben er geen woorden voor. Silvia, we zijn er voor je", laat de organisatie weten. Vrienden en een werkgever in Milaan zeggen dat Silvia het erg naar haar zin had in Kenia en langer bleef dan gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl