Arrestatieteams hebben vanmorgen invallen gedaan bij leden van Caloh Wagoh
NOS NieuwsAangepast

Grote politieactie tegen motorclub Caloh Wagoh, kopstukken opgepakt

De politie houdt sinds vanmorgen een grote actie tegen motorclub Caloh Wagoh. Op meer dan veertig plekken deed de politie invallen en worden panden en woningen doorzocht.

Volgens de politie zijn in Mijdrecht en Leiden twee kopstukken van de club aangehouden. Onder de arrestanten is Greg R. (70), zegt diens advocaat. De ander is volgens informatie van de politie een man van 48. De mannen worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie.

R. is een oudgediende in het Amsterdamse criminele circuit. Hij is daar al sinds 1975 actief. Zijn zoon Jesse R. zit een levenslange gevangenisstraf uit wegens verschillende liquidaties. Hij werd veroordeeld tijdens het Passageproces.

Ook in Den Haag waren vanmorgen invallen:

Politie valt onder meer woningen in Den Haag binnen

Caloh Wagoh wordt door de politie beschouwd als een outlaw motorcycle gang en in verband gebracht met criminele activiteiten, waaronder liquidaties. De club telt naar schatting 150 leden.

Op verschillende adressen van leden vielen vanmorgen arrestatieteams binnen. De politie zoekt onder meer naar wapens, drugs en gegevensdragers.

Verzamelen van bewijs

"Wij denken dat de club zich op forse schaal bezighoudt met criminaliteit", zegt de Haagse politiechef Paul van Musscher. "Ons doel vandaag is daarvoor bewijs te verzamelen."

In Den Hoorn, bij Delft, deed de politie ook een inval in een clubhuis van Caloh Wagoh, gevestigd in een schuur achter een huis. Daar was op dat moment niemand aanwezig.

Bij de actie zijn zo'n 800 politiemensen betrokken. Het onderzoek en de doorzoekingen zijn nog bezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl