Actrice Millie Bobby Brown UNICEF | Christine Nesbitt

De Engelse actrice Millie Bobby Brown, bekend van de populaire Netflix-serie Stranger Things, is benoemd tot goodwill-ambassadeur van Unicef. De 14-jarige Brown is daarmee de jongste in die rol ooit. "Dit is een droom die uitkomt", zegt ze.

De Stranger Things-ster wil mensen wereldwijd bewust maken van kinderrechten en kwesties die met jongeren te maken hebben. Voorbeelden daarvan zijn gebrek aan onderwijs, veilige plekken om te spelen en leren, pesten, armoede en de invloed en gevolgen van geweld.

Internationale sterren als Jackie Chan, Lionel Messi, Shakira en Whoopi Goldberg gingen de jonge actrice al voor. "Het is een enorme eer om toegevoegd te worden aan zo'n indrukwekkende lijst van mensen die Unicef in al die jaren hebben gesteund", zegt een trotse Brown. "Ik kijk er naar uit om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te ontmoeten, om hun verhalen te horen en namens hen te spreken."

Brown wil eraan bijdragen dat ieder kind water heeft en in een veilige omgeving kan opgroeien. Ze zegt dat ze onder meer haar Instagram-account, met meer dan 18 miljoen volgers, zal gebruiken om haar boodschap uit te dragen.

Unicef is blij om Millie Bobby Brown op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind te benoemen als nieuwe goodwill-ambassadeur. "Een dag waarop het vooral belangrijk is om kinderen en jonge mensen een stem te geven", vertelt directeur Henrietta Fore. "Millie zal haar passie en toewijding gebruiken om de rechten van kwetsbare kinderen en jongeren overal de verdedigen."

STER reclame