Feyenoord neemt afscheid van hoofd jeugdopleidingen

Tyrell Malacia en Dylan Vente Pro Shots

Feyenoord moet op zoek naar een nieuwe hoofd jeugdopleidingen. De club neemt per direct afscheid van Richard Grootscholten, die tot 1 maart 2019 nog wel onder contract blijft bij de club, maar tot die tijd niet meer voor Feyenoord werkzaam zal zijn.

"Zodat hij zich in alle rust kan oriënteren op een nieuwe functie buiten de club", laat Feyenoord op de eigen website weten. "De aard van het vertrek ligt in een verschil van inzicht over het te voeren beleid."

Grootscholten nam in 2016 het stokje over van Damien Hertog, die bij Feyenoord een trainersfunctie kreeg. De 54-jarige Naaldwijker kwam over van de Poolse club Zaglebie Lubin FC, waar hij technisch manager was. Daarvoor was hij werkzaam bij het Russische Kuban Krasnodar, het Canadese Vancouver Whitecaps en bij Sparta Rotterdam.

Richard Grootscholten in 2009 met de Rinus Michels Award Pro Shots

Onder Grootscholten stroomden onder anderen Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida, Mo El Hankouri, Dylan Vente, Wouter Burger, Orkun Kökcu en keeper Ramon ten Hove door naar het eerste elftal van Feyenoord.

Het besluit is enigszins opvallend te noemen, aangezien Feyenoord het contract met Grootscholten in april nog met twee jaar verlengde.

STER Reclame