NOS NieuwsAangepast

Touringcarbedrijf Bovo Tours is failliet

Touringcarbedrijf Bovo Tours is failliet. Gisteren was voor het familiebedrijf uit Roelofarendsveen al uitstel van betaling aangevraagd.

De verliezen bij Bovo Tours lopen al een aantal jaren op, onder meer doordat de marges in de markt van het personenvervoer zeer klein zijn. "Daarmee ziet de directie geen mogelijkheden om de verliezen om te buigen", zegt een woordvoerder.

De rechtbank heeft een curator aangesteld, die gaat kijken of een doorstart mogelijk is. Bij het bedrijf werken volgens de vakbond FNV 60 mensen in vaste dienst.

Middelgrote speler

Bovo Tours zegt dat mensen die voor deze week een reis hebben geboekt zich geen zorgen hoeven te maken. "We gaan de komende dagen al het werk nog gewoon uitvoeren. Voor de langere termijn kijken we met de curator naar een oplossing."

Bovo Tours kent een lange geschiedenis. Het begon na de Tweede Wereldoorlog met het vervoer van arbeiders naar hun werkplek. Later richtte het zich op bedrijfs- en schooluitjes. Tegenwoordig bezit het bedrijf meer dan 70 touringcars. Daarmee is het volgens Koninklijk Nederlands Vervoer een middelgrote speler op de touringcarmarkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl