De brandweer moest door een muur breken om bij de lift te komen Brandweer Chicago

In de Amerikaanse stad Chicago is vrijdag een lift tachtig verdiepingen naar beneden gevallen. De zes passagiers konden allemaal ongedeerd uitstappen.

De passagiers namen de lift op de 95e verdieping van 875 North Michigan Avenue, beter bekend als het John Hancock Center. Ze kwamen in een vrije val terecht nadat een van de liftkabels knapte.

"Ik dacht dat ik doodging", vertelde een passagier achteraf aan CBS 2 Chicago. "We waren onderweg naar beneden en toen voelde ik dat we vielen. Daarna hoorde ik een hard geluid." Uiteindelijk kwam de lift ter hoogte van de elfde verdieping met behulp van de overige liftkabels tot stilstand.

Uren vast

Doordat daar geen liftdeur aanwezig was, moesten reddingswerkers een gat in de betonnen muur rond de liftschacht breken om de passagiers te redden. Die reddingsoperatie duurde meer dan drie uur.

Er wordt nog onderzocht wat er precies mis is gegaan. Tot die tijd worden de drie expresliften van het honderd verdiepingen hoge gebouw niet gebruikt, bezoekers moeten met de vrachtliften. De expreslift was in juli nog goedgekeurd.

Het John Hancock Center Chicago ANP

STER reclame