Ongenaakbare Van der Poel eenvoudig naar tweede wereldbekerzege Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mathieu van der Poel heeft zijn tweede wereldbekerzege van dit seizoen geboekt. De Nederlandse veldrijder, die de eerste twee WB-koersen aan zich voorbij liet gaan en de derde won, was in het Tsjechische Tábor ongenaakbaar en kwam met ruime voorsprong solo over de finish.

In het kielzog van Van der Poel kwam de Nederlander Lars van der Haar, die in 2013 won in Tábor, na negen rondes van bijna drie kilometer als derde over de streep. Hij vocht lang met de Belg Michael Vanthourenhout, maar die sloeg in de slotronde toch een gaatje.

De Belgische wereldkampioen Wout van Aert had zijn dag niet en werd zevende op 46 seconden van Van der Poel. De Belg Toon Aerts, die de eerste twee wereldbekerwedstrijden op zijn naam schreef, werd vijfde met 39 seconden achterstand.

Superieur

Aerts ging nog voortvarend van start in de vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Hij bepaalde na de start het tempo in een groep, maar slipte in ronde twee en werd voorbij gespurt door Europees kampioen Van der Poel.

Die zette, onder toeziend oog van zijn lachende vader Adrie van der Poel, zijn concurrenten al gauw op een onoverbrugbare achterstand. Halverwege moesten de achtervolgers, onder leiding van Vanthourenhout, al ruim een halve minuut toegeven op de superieure Nederlander.

"Na anderhalve ronde dacht ik dat het echt dringen zou zijn, omdat we met een heel grote groep waren. Eigenlijk had ik niet echt het plan om meteen weg te rijden. Ik denk dat niemand dat had. Maar op een technisch stuk waar ze het misschien niet echt verwachtten, kreeg ik een kloofje", aldus Van der Poel.

"Ik had daarna direct het goede gevoel te pakken en kon mijn ding doen; mijn eigen tempo rijden en mijn eigen lijnen kiezen. Ik ben blij dat ik niet gevallen ben op de balkjes. Ik ben er gisteren gevallen en vandaag in de opwarming ook. Ik ben blij dat ik daarvan gespaard ben gebleven in de wedstrijd."

Volgende week zondag 25 november wordt de vijfde wereldbekerwedstrijd van dit seizoen verreden in Koksijde, België.

STER reclame