Trotse Depay genoot van Kuip: 'Sfeer gaf ons extra kracht'

"Ik geniet er echt van hoe we ons als team aan het ontwikkelen zijn. Dan ben je op de goede weg", sprak een trotse Memphis Depay na de 2-0 overwinning op wereldkampioen Frankrijk in Rotterdam.

Op de tribunes in De Kuip was de sfeer euforisch, maar Depay bleef opvallend koeltjes. "Ik denk nog steeds dat we dingen beter kunnen doen, maar als we zo doorgaan, kunnen we heel ver komen."

Volwassenheid

Opnieuw was Depay de aanjager voorin bij Oranje. Hij prees de volwassenheid van het elftal. "En dat met een jong elftal. Ook dat is heel mooi om mee te maken", aldus de 24-jarige aanvaller.

In blessuretijd maakte Depay er 2-0 van met een panenka. "Dat zegt iets over hoe ik in mijn vel zit. Het is rustig in mijn hoofd en ik ben buiten het veld ook bezig om mezelf te ontwikkelen."

Samenvatting Nederland-Frankrijk Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Geweldig man. Ja, kom op zeg!" Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk straalde tijdens zijn eerste interview na de zege op Frankrijk. "We hebben een geweldige pot neergezet."

Even genieten

De verdediger gaf achterin weinig tot niets weg tegen de snelle aanval van Frankrijk en zag Nederland voorin kans na kans creëren.

"Natuurlijk mogen we even genieten. De nul houden, zelf twee goals maken, een uitverkocht huis en gewoon een heel goede wedstrijd van ons."

Van Dijk geniet: 'Geweldig man, kom op zeg!'

Door de zege maakt Oranje nog kans op de groepswinst en is Duitsland gedegradeerd. De wereld kan er binnen een paar maanden ineens heel anders uitzien, weet ook Van Dijk, die ook de crisisjaren meemaakte.

"Het is moeilijk om te zeggen hoe zoiets kan omslaan. Ik wil er eigenlijk niet eens over nadenken. Het gaat nu goed, maar we zijn nog steeds groeiende. Er zullen ongetwijfeld tegenslagen komen, maar dan zullen we bij elkaar moeten blijven", aldus Van Dijk.

Omslaan

Georginio Wijnaldum, de maker van de 1-0, benadrukte dat Oranje met beide benen op de grond moet blijven. "We moeten ons er wel bewust van zijn dat het zo kan omslaan", sprak de middenvelder van Liverpool.

Wijnaldum: 'Genieten, maar ook beseffen dat het snel om kan slaan'

"Na de 3-0 zege op Duitsland was iedereen enthousiast, wij ook. Maar de trainer was in de bespreking toch wel hard en zei tegen ons dat het ook anders kon lopen."

Door de overwinning maakt Oranje nog kans op de groepswinst in de Nations League. In Gelsenkirchen volstaat maandag een gelijkspel tegen de Duitsers. "Maar daar gaan we niet op spelen, want dat is gevaarlijk", zei Wijnaldum. "We gaan om te winnen."

STER reclame