Denemarken promoveert na winst op Wales

Denemarken klopt Wales en promoveert

Denemarken is dankzij een 2-1 zege op Wales gepromoveerd naar de A-divisie van de Nations League. Voor rust kregen beide ploegen flinke kansen. Zo keerde Kasper Schmeichel een schot van Gareth Bale en zag de Deense doelman James Chester en Connor Roberts naast koppen.

Aan de andere kant mikte Christian Eriksen te hoog, maar Feyenoord-spits Nicolai Jorgensen scoorde na een snelle uitbraak net voor rust wel. Oog in oog met Wayne Hennessey schoof hij de bal koeltjes onder de doelman door.

Schmeichel voorkwam net na rust de 1-1 van David Brooks, die even later naast schoot. In de slotfase schoot Martin Braithwaite van dichtbij in de kruising (0-2). Bale, die na rust de paal geraakt had, scoorde vlak voor tijd nog wel tegen, maar op de 2-2 kreeg Wales geen kans meer.

Stand Divisie B, groep 4

1. Denemarken 3-7
2. Wales 4-6
3. Ierland 3-1
Bulgarije en Noorwegen houden het spannend, goal AZ-spits Johnsen

Bjørn Johnsen redde een punt voor Noorwegen bij Slovenië: 1-1. De spits van AZ tekende vijf minuten voor tijd als invaller voor de gelijkmaker.

Martin Ødegaard van Vitesse viel ook in bij de Noren, die nu net als Bulgarije tien punten uit vijf wedstrijden hebben. Maandag valt de beslissing over welk land promoveert naar divisie B.