Hakim is het middelpunt van de feestvreugde bij Marokko tegen Kameroen
NOS Voetbal

Ziyech schiet Marokko langs Seedorfs Kameroen

Hakim Ziyech heeft zijn goede spel van Ajax meegenomen naar de nationale ploeg van Marokko. De middenvelder bezorgde zijn land met twee doelpunten de winst in het kwalificatieduel met Kameroen voor het toernooi om de Afrika Cup (2-0).

De Ajacied passeerde zijn clubgenoot André Onana na rust eerst vanaf elf meter en daarna met een schot van buiten het strafschopgebied. Marokko nam door de winst de eerste plaats in de groep over van Kameroen, de ploeg van bondscoach Clarence Seedorf en diens assistent Patrick Kluivert.

Voor het Nederlandse koppel is het de eerste nederlaag met de ploeg van Kameroen.

Met Onana, Ziyech en rechtsback Noussair Mazraoui stonden drie spelers van Ajax aan de aftrap in Casablanca. Bij Marokko hadden met Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat nog twee spelers met een verleden in de eredivisie een basisplaats.

Afrika Cup 2019

Kameroen is als gastland al verzekerd van deelname aan de Afrika Cup van 2019. Toch doet de ploeg van Seedorf en Kluivert mee aan de kwalificatiereeks. Marokko kwam door de derde zege op tien punten uit vijf wedstrijden en is daarmee vrijwel zeker van plaatsing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl