Het huis van Corrie van der Valk in Nederasselt
NOS NieuwsAangepast

Lichaam Corrie van der Valk na 17 jaar gevonden

Na zeventien jaar is er een einde gekomen aan de onduidelijkheid over de vermissing van Corrie van der Valk. Haar stoffelijke resten zijn gevonden in een graf in België en ze is waarschijnlijk al vlak na haar vermissing overleden. Ze was toen 58 jaar.

Het is nog steeds niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Belgische media melden dat Van der Valk volgens justitie in Wallonië is gegrepen door een trein in Namen en niet geïdentificeerd kon worden. Ze zou toen anoniem zijn begraven. Onlangs zijn anonieme graven in België geopend voor dna-onderzoek en toen was er een match met het dna van Corrie van der Valk.

Zelfmoord wordt niet uitgesloten, zegt een familielid in De Telegraaf. "We zijn bedroefd, maar ook opgelucht dat er na zo veel jaar duidelijkheid is."

Corrie van der Valk was getrouwd met Nico van der Valk, achterneef van pater familias Gerrit van der Valk. Ze werkte samen met haar man in de Van der Valk-vestiging in Nuland en woonde in de Gelderse plaats Nederasselt.

Doodverklaard

Op 7 januari 2001 dronk ze 's ochtends nog een kop koffie met haar man en daarna werd ze niet meer gezien. Toen ze drie weken later niet op een verjaardagsfeest kwam, sloegen haar kinderen alarm. Nico van der Valk werd korte tijd als verdachte gezien. De twee hadden elk hun eigen leven, maar waren niet officieel gescheiden.

In 2002 werd het politieonderzoek naar de vermissing stopgezet. Zes jaar later werd Corrie van der Valk officieel doodverklaard.

De familie Van der Valk komt later vandaag met een verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl