Kroatië op de valreep langs Spanje

Kroatië houdt hoop levend na thriller tegen Spanje

Kroatië leeft nog in divisie A van de Nations League. Een goal van Tin Jedvaj in blessuretijd tegen Spanje betekende een 3-2 overwinning.

Bij winst zondag tegen Engeland kan de WK-finalist zelfs de eindzege in groep 4 opeisen.

Kroatië had voor eigen publiek iets goed te maken na de pijnlijke 6-0 nederlaag in Elche, twee maanden terug.

Het begon sterk aan het duel in Zagreb. Na zes minuten trof Ivan Perisic de paal. Spanje zwijnde en kwam in het vervolg van de eerste helft nog enkele malen met de schrik vrij.

Na rust viel dan toch de 1-0. Sergi Roberto leverde de bal in en zag Andrej Kramaric profiteren. Enkele minuten later maakte Dani Ceballos alweer gelijk na een vlot lopende aanval.

Tin Jedvaj loopt juichend weg na zijn eerste treffer

Toch nam Kroatië weer de leiding. Jedvaj kopte geheel vrijstaand de bal bij de tweede paal achter David de Gea.

Nadat Sime Vrsaljko de 2-2 van Álvaro Morata had verijdeld, kreeg hij even later de bal op zijn hand in het strafschopgebied. Sergio Ramos benutte de penalty.

In blessuretijd besliste Jedvaj het boeiende treffen, waardoor de ontknoping zondag volgt.

Alleen bij een gelijkspel tussen Engeland en Kroatië (beide op 4 punten) kan Spanje (op 6 punten) nog groepswinnaar worden.

Michy Batshuayi bejubelt zijn eerste goal

In groep 2 van dezelfde divisie won België voor de derde keer op rij. Het reeds gedegradeerde IJsland werd in een mistig Brussel moeizaam verslagen: 2-0.

Na ruim een uur spelen brak Eden Hazard met een splijtende pass achter de IJslandse verdediging de wedstrijd open.

Thomas Meunier hoefde de bal alleen nog maar af te leggen op Michy Batshuayi. Eerder raakten Batshuayi en Dries Mertens een keer de paal.

Fout Halldórsson

Valencia-spits Batshuayi maakte er in de slotfase nog 2-0 van na een fout van voormalig NEC-keeper Hannes Thór Halldórsson.

Axel Witsel speelde zijn honderdste interland voor België, dat onder anderen Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne moest missen.

Zondag gaan de Belgen op bezoek bij Zwitserland, dat alleen bij winst nog aanspraak kan maken op de groepswinst.