Dirk Boehlé en Steven van de Velde bij het EK
NOS Sport

Nederlands kampioenen beachvolleybal uit elkaar: 'Tijd voor wat nieuws'

In navolging van Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter gaat nog een succesvol Nederlands beachvolleybalduo uit elkaar. De wegen van Dirk Boehlé en Steven van de Velde scheiden na twee nationale titels: in 2015 en 2018.

"Het is tijd voor wat nieuws, verder niks bijzonders", zo omschrijft Boehlé de breuk met Van de Velde. Hij heeft zelfs al een nieuwe partner: het 23-jarige talent Stefan Boermans, die afgelopen seizoen indruk maakte in de zaal maar wil doorgroeien op het zand.

Boehlé en Van de Velde gaven EK kleur

Boehlé en Van de Velde zorgden afgelopen zomer nog voor de ideale opening van het EK in eigen land door de eerste wedstrijd te winnen van de Italianen Enrico Rossi en Marco Caminati.

EK beachvolleybal begint met Nederlandse succes

Het is nog niet duidelijk wat Van de Velde nu gaat doen. Hij speelt momenteel in de zaal bij Lycurgus, waar hij tot eind december onder contract staat. Mogelijk keert hij daarna terug bij Beachvolleybalteam Nederland.

Binnen Beachvolleybalteam Nederland zijn Varenhorst en Bouter, de nationaal kampioenen van 2017, ook nog op zoek naar een nieuwe partner. Zij gingen uit elkaar, omdat Varenhorst vond dat hun persoonlijkheden teveel verschillen.

Het eerste grote toernooi van het nieuwe seizoen is van 2 tot en met 6 januari in Den Haag (indoor).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl