VAR vanaf volgend seizoen ook in Premier League

Kevin Blom in actie als videoscheidsrechter tijdens de halve finale van de KNVB-beker ANP

De videoscheidsrechter doet vanaf het seizoen 2019/2020 ook zijn intrede in de Premier League. De clubs uit de hoogste Engelse divisie hebben zich akkoord verklaard met de invoering van de VAR.

De Engelse voetbalbond FA heeft de VAR de afgelopen maanden al uitgebreid getest in diverse nationale bekertoernooien. Dat gebeurde officieel nog niet in de Premier League, al hadden arbiters bij een aantal competitieduels al de beschikking over de videoscheidsrechter.

Premier League
@premierleague
Premier League clubs have agreed in principle to introduce Video Assistant Referees (VAR) to the competition in the 2019/20 season More: https://t.co/7quBY0hQ7f
4 weken geleden

De Premier League is de laatste grote voetbalcompetitie waar de videoscheidsrechter nog niet is geïntroduceerd. In de Primera Division, Bundesliga, Serie A en Ligue 1 is de VAR al een officieel hulpmiddel van de scheidsrechter.

Champions League

Ook in de Champions League is de komst van de videoscheidsrechter bevestigd vanaf de play-offs in augustus 2019.

De Europese voetbalbond UEFA overweegt echter om de VAR dit seizoen al te introduceren na een aantal arbitrale blunders in de Champions League, zo meldde de BBC onlangs.

Zo kreeg Manchester City vorige week in de wedstrijd tegen Sjachtar Donetesk een discutabele strafschop na een zelf veroorzaakte struikelpartij van Raheem Sterling.

STER Reclame