Een hotel van Marriott in China
NOS Nieuws

Verborgen camera legt dubieuze schoonmaakpraktijken luxehotels China vast

Een aantal grote hotels in China, waaronder grote namen als Hilton, Marriott en Waldorf Astoria, is ernstig in verlegenheid gebracht door verborgen camerabeelden van hun schoonmakers. Het filmpje is gisteren gepost op Weibo, het Chinese Twitter, en sindsdien tienduizenden keren bekeken.

Op de beelden is te zien dat schoonmakers het niet zo nauw nemen met de hygiëne. Ze maken glazen en wastafels schoon met vuile doekjes en sponzen. Sommigen gebruiken het doekje waarmee ze de glazen schoonmaken ook voor de wc-bril.

De hotelketens veroordelen de onhygiënische praktijken in alle toonaarden. Het Waldorf Astoria in Sjanghai en het Sheraton in Guijang hebben excuses aangeboden en zeggen hun interne regels tegen het licht te zullen houden. Het Park Hyatt in Peking probeert de schade te beperken en spreekt van een incident.

Ook de overheid zit ermee in zijn maag. Alle hotels is gevraagd om hun schoonmaakvoorschriften te controleren en waar nodig te herzien. Ook kunnen enkele hotels die in de video voorkomen binnenkort een bezoek van de inspectie verwachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl