Ronald Koeman
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

De eredivisieclubs vergaderen vandaag in Stadion Galgenwaard over de toekomst van de eredivisie. In de zogenaamde veranderagenda staan plannen voor een kleinere eredivisie (van achttien naar zestien clubs), de afschaffing van kunstgras en de herverdeling van de tv-gelden.

Een besluit over de plannen is al vaker vooruitgeschoven en het is maar zeer de vraag of de clubs vandaag op één lijn komen. Zodra er nieuws uit Utrecht komt, is dat te lezen op NOS.nl, in de NOS-app en natuurlijk te zien in het Sportjournaal en Nieuwsuur.

Ook in Langs de Lijn En Omstreken (vanaf 20.30 uur op NPO Radio 1) is er aandacht voor de vergadering van de eredivisieclubs.

Persconferentie Koeman live op NOS.nl

Vandaag blikken we ook veel vooruit op morgen. Dan speelt het Nederlands elftal in de Nations League tegen Frankrijk en begint voor de schaatsers het wereldbekerseizoen.

We beginnen in Rotterdam. Daar zijn we bij de training van Oranje en vertelt bondscoach Ronald Koeman vanmiddag om 12.45 uur hoe zijn ploeg ervoor staat. Die persconferentie is rechtstreeks te volgen via NOS.nl en in de NOS-app.

Het gesprek met de bondscoach is ook te zien in het Sportjournaal en Nieuwsuur. In die uitzendingen ook een kijkje bij de Fransen. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps traint in De Kuip en geeft een persconferentie.

Schaatsen: World Cup in Japan

De schaatsers bereiden zich ondertussen voor op het eerste wereldbekerweekend van het seizoen. In het Japanse Obihiro zal onder anderen Sven Kramer op het ijs verschijnen. In het Sportjournaal en Nieuwsuur is een voorbeschouwing op de wereldbekerwedstrijden te zien.

Vanaf vrijdagochtend 07.30 uur zijn alle ritten van de World Cup in Obihiro live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.

Uitzendingen donderdag

12.45 uur Persconferentie Ronald Koeman NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl